Neuroloog-SIDS met vasculair aandachtsgebied (0,8 fte)

Geplaatst op: 12-3-2021
Vakgebied: Medisch
Dienstverband: Nog niet bekend (medici)
Werk- / denkniveau: WO
Reageren vóór: 29-3-2021De afdeling / Het specialisme

De vakgroep Neurologie maakt onderdeel uit van het Medisch Specialistisch Bedrijf Isala (MSB-I). Het MSBI is opgericht op 1 januari 2015 en bestaat uit ruim 250 medisch specialisten. Het MSB-I voert haar werkzaamheden grotendeels uit binnen het ziekenhuis Isala.

Wegens vertrek van één van de neurologen zoekt de vakgroep Neurologie met ingang van 1 mei 2021 één neuroloog-SIDS met vasculair aandachtsgebied (0,8 FTE).

De vakgroep Neurologie Zwolle/Meppel bestaat uit 19 neurologen, waarvan vier neurologen met vasculair aandachtsgebied. Er zijn 10 arts-assistenten werkzaam met een volledig voorwachtsysteem voor de diensten die verder ook worden ondersteund door SEH-artsen. De zorg op de Brain Care Unit wordt vormgegeven met o.a. verpleegkundig specialisten.

Binnen onze vakgroep wordt veel aandacht besteed aan opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.  We hebben een gedeeltelijke opleidingsbevoegdheid in samenwerking met het UMCG. Ook bieden we verschillende differentiatiestages aan voor een latere fase van de opleiding neurologie, waaronder een neurovasculaire etalagestage.

Naast hoogwaardige basiszorg verricht onze vakgroep topklinische en innovatieve zorg in de aandachtsgebieden neurovasculaire aandoeningen, MS, ziekte van Parkinson en neuro-oncologie. Tevens is Isala een regionaal traumacentrum en is acute zorg één van de speerpunten van Isala.
We hebben een hoog ambitieniveau op het speerpunt neurovasculaire aandoeningen. Jaarlijks worden meer dan 1000 patiënten met een herseninfarct of hersenbloeding opgenomen. Isala is één van de tien neurovasculaire interventiecentra in Nederland. De vasculaire neurologie van Isala heeft dan ook een belangrijke bovenregionale functie. Het neurovasculaire team van Isala biedt multidisciplinaire zorgpaden en richtlijnen, een bijdrage aan landelijke richtlijnen, vasculaire differentiatiestages en fellowships, deelname aan landelijke werkgroepen en wetenschappelijke innovatie voor behandeling en preventie van neurovasculaire aandoeningen. Isala heeft sinds 2019 een connected care centrum waarbinnen we de neurovasculaire zorg die buiten het ziekenhuis kan plaats vinden zoveel mogelijk verplaatsen ondersteund door zorgtechnologie. Daarnaast zijn doelmatige zorg, waardegedreven zorg en gebruik van big data belangrijke thema’s. Samen met het RadboudUMC wordt gewerkt aan het vormen van een neurovasculair expertisenetwerk.Het profiel

Je bent een enthousiaste collega met belangstelling voor en expertise in de neurovasculaire aandoeningen. Een promotie of bijna afgerond promotieonderzoek strekt tot aanbeveling. 

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kunt goed samenwerken en hebt een sterk organisatorisch vermogen. Het bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen op neurovasculair gebied zie je als een uitdaging. Je hebt affiniteit met het geven van onderwijs aan arts-assistenten en coassistenten. Tevens verwachten wij bereidheid tot deelname aan stafwerkzaamheden en organisatorische taken binnen de vakgroep.Het aanbod

Een afwisselende en enerverende baan in een groot neurovasculair centrum en een enthousiast en collegiaal team, waar ruimte geboden wordt voor persoonlijke ontwikkeling en ambities.
In eerste instantie word je aangesteld als SIDS. Bij gebleken geschiktheid bestaat op termijn de mogelijkheid om toe te treden tot het MSB-I. Dit vindt plaats in overleg met de vakgroep en onder voorwaarden van het MSB-I.Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met dr. W.A. Hofstra (vakgroepvoorzitter), t (038) 424 27 66 of via e-mail w.a.hofstra@isala.nl; met dr. M.H. den Hertog (neuroloog), t (038) 424 27 66 of via e-mail m.h.den.hertog@isala.nl; P.S.S. Fransen (neuroloog), t  (038) 424 27 66 of via e-mail p.s.s.fransen@isala.nl

Reageer vóór 29 maart 2021 uitsluitend via onderstaande sollicitatiebutton onder vermelding van referentienummer 192900.

Solliciteer direct