Fellows MSK, Neuro of Abdomen 2,0 fte

Geplaatst op: 2-9-2020
Vakgebied: Medisch
Dienstverband: Bepaalde tijd
Werk- / denkniveau: WO
Reageren vóór: 21-9-2020De afdeling / Het specialisme

Het Medisch Specialistisch Bedrijf Isala (MSB-I) bestaat uit ruim 250 medisch specialisten en voert haar werkzaamheden grotendeels uit binnen het ziekenhuis Isala. Speerpunten zijn onder andere oncologie en traumacentrum. Wegens vertrek van de huidige fellow en ruimte voor een tweede fellow zoekt het MSB-I voor de vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde twee fellows MSK, Neuro of Abdomen (2 fte).

De vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde verzorgt beeldvormende diagnostiek en radiologische interventies. Op dit moment zijn er 21 radiologen en 8 nucleair geneeskundigen die het vak gezamenlijk in de volle breedte en orgaangericht uitoefenen. De nucleair geneeskundigen en de radiologen zijn werkzaam op meerdere locaties van Isala. De afdeling wordt ondersteund door een team van professionele en enthousiaste medewerkers en is uitstekend geoutilleerd met state-of-the-art apparatuur. Er zijn ruime kansen voor research en innovatie. Sinds 2015 wordt de corona-opleiding verzorgd op locatie Zwolle.De functie

Binnen het fellowship MSK, neuro- of abdominale radiologie bekwaam jij je in de volle breedte van het betreffende deelgebied. Je werkt intensief samen met andere specialismen en neemt deel aan diverse MDO's. Gedurende het fellowship ben je voor 60% werkzaam binnen het aandachtsgebied. De overige tijd kan besteed worden aan een verdere ontwikkeling binnen de algemene (spoed)radiologie en indien gewenst aan een tweede aandachtsgebied. Samen met de andere radiologen binnen de vakgroep participeer je actief in research en het onderwijs aan assistenten, coassistenten en laboranten.

Als fellow neem je deel aan de diensten in de avond- en nachturen, weekenden en feestdagen. Het fellowship is gebaseerd op de programmaopzet van de secties MSK, neuro- en hoofdhals radiologie of abdominale radiologie van de NVvR.

Het doel van het fellowship is het voorbereiden van de radioloog op een carrière waarin een aanzienlijk deel van je tijd aan het aandachtsgebied besteed zal worden. 

Abdominale radiologie

Er is binnen Isala een groot en gevarieerd aanbod aan abdomen radiologie, aangezien Isala een groot tertiair verwijscentrum is voor een zeer breed palet aan abdominale pathologie. Speerpunten hierbinnen zijn de hepatobiliaire en colorectale oncologie. Daarnaast zijn er zeer actieve vakgroepen Urologie en Gynaecologie & Obstetrie waar wij intensief mee samenwerken. Mede dankzij deze samenwerking is Isala een centrum voor MR-HIFU (o.a. voor uterusmyomen. Als fellow bestaat de mogelijkheid om te participeren in abdominale interventies, zoals bijvoorbeeld MR-HIFU. Op het gebied van onderzoek wordt samengewerkt met de afdelingen Gynaecologie & Obstetrie, Urologie, MDL en Chirurgie.

MSK

Isala biedt een uitstekende werk- en leeromgeving voor een fellowship MSK Radiologie. Isala is namelijk één van de elf traumacentra in Nederland waardoor er een groot aanbod traumaradiologie is. Daarnaast heeft Isala het grootste hand-polscentrum van Nederland en is Isala expertisecentrum voor Osteogenesis Imperfecta. Door de actieve vakgroep sportgeneeskunde heeft de fellow veel mogelijkheden sportgerelateerde pathologie te zien. Ook is er ruime aandacht voor MSK-interventies. Pijnpalliatie bij botmetastasen met MR-HIFU wordt in onderzoeksverband verricht. Voor de specialistische kennis en ervaring met betrekking tot (maligne) bottumoren wordt samengewerkt met het AMC. Als fellow word je in de gelegenheid gesteld om twee keer per kwartaal deel te nemen aan de bijeenkomst van de bottumorencommissie in het AMC. Tevens wordt er binnen Isala naar gestreefd dat je aan het eind van je fellowship klaar bent voor het ESSR-examen.

Neuro- en Hoofdhals radiologie

Het fellowship neuro/hoofdhals radiologie in Isala kenmerkt zich door een uitgebreid en divers aanbod aan pathologie. Er is een nauwe en plezierige samenwerking met de vakgroepen neurologie, neurochirurgie en KNO. Ook is er een actieve NICU met divers aanbod aan neonatale neuroradiologie. Binnen het Isala brede speerpunt trauma is er speciale aandacht voor de neurovasculaire pathologie. Deze richt zich met name op de acute stroke zorg en behandeling van intracraniële aneurysmata. Met het Radboudumc is er een maandelijkse neurovasculaire bespreking. Wekelijks is er een regionaal MDO voor de neuro- oncologische zorg. Er wordt meegewerkt met diverse centra aan onderzoekslijnen op neurovasculair en neuro-oncologisch vlak.

Er bestaat de mogelijkheid om gedurende het fellowship mee te doen met neurovasculaire interventieprocedures. In 2021 wordt in Isala gestart met een gammaknife centrum.

Voor de verplichtingen in het fellowship met betrekking tot de hoofdhals oncologie word je gefaciliteerd om een stage te lopen in een geaccrediteerd hoofdhals oncologie centrum.Het profiel

Je bent een gedreven arts met een collegiale instelling, goed analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Je bent geregistreerd radioloog, of staat op het punt om je opleiding binnenkort af te ronden met aantoonbare belangstelling voor het radiologische MSK, Neuro- hoofdhals of abdominale profiel.Het aanbod

Aanstelling geschiedt op basis van de AMS voor een periode van 1 of 2 jaar, afhankelijk van je differentiatie.Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

  • de heer E. de Boer (Abdomen) via t (038) 424 40 52 / e.de.boer@isala.nl
  • de heer dr. M.F. Boomsma (MSK) via t (038) 424 72 02 / m.f.boomsma@isala.nl
  • de heer H.Z. Flach, (Neuro-hoofdhals) via t 038-4247201 / h.z.flach@isala.nl

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de vacature? Dan nodigen wij je uit te solliciteren. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 21 september a.s. onder vermelding van referentienummer 185279 via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteren direct